Nye politihistoriske bøkerPolitiets våpen «Fra morgenstjerne til moderne automatvåpen»

      

Boken om politiets våpen vil være i salg i medio november 2017.

Bestilling på nett:

 «Politiliv og politihistorie på Romerike» – Bok om politiet på Romerike

Vidar Amundsen var politimann i 30 år før han ble ordfører i Fet kommune (1990-1996). Han startet i 1996 arbeidet med å samle og skrive ned historier og hendelser tilknyttet Romerike politikammer. Vidar har alltid vært levende opptatt av lokalhistorie, og særlig når den er knyttet til gamle maskiner. Som sagene på Gansbruket eller dampmaskinen på lensene i Fetsund. Noe som har resultert i en rekke lokalhistoriske bøker. Denne gang forteller han om politiet på Romerike, i tiårene før og etter at han selv begynte som politimann.

Av flere grunner stoppet arbeidet med boken opp, men nå i 2017 foreligger boken. NPHS har støttet prosjektet.

Forfatteren sier i forordet at han har gitt seg selv frie hender til å skrive om personer, saker og hendelser som har spesiell interesse for han selv. Videre opplyser han at de som leter etter oppklaringsstatistikker, stolpe- og kakediagrammer vil bli skuffet. Boken har mange skildringer/situasjoner fra politiets arbeid, omtaler av personer og arbeidssituasjoner. Krigsårene 1940 – 1945 har stor plass i boken.

Boken, som er utgitt på eget forlag, kan nå kjøpes på Ark Bokhandel, Lillestrøm, og ved henvendelse seg til forfatteren:
Vidar Amundsen,
Tyrihellen 58,
1903 Gan
Telefon 63 88 35 22.

NPHS har fått tillatelse til å gjengi noen historier og beskrivelser fra boken. Se Politihistorier fra Romerike.

Avisen Romerikes Blad hadde 3.4.2019 denne bildeserien som viser arbeidsforholdene ved politikammeret i 1980 årene.«Sakens sanne sammenheng» – Bok om Trondheimspolitiet

Vår kollega Jan Algar Selin arbeidet med et manus til en bok om politiet i Trondheim, men fikk ikke fullført manus før han døde i desember 2015. Planen var boka skulle omhandle tida før andre verdenskrig, krigstida og tida etter – fram til ca. 1975/1980.

Politiets Pensjonistforening i Sør-Trøndelag (PPST) fikk overlevert alt skriftlig materiale samt alle bilder fra familien som ønsker at PPST arbeider for eventuell utgivelse/ferdigstilling av manus.

NPHS har støttet prosjektet, og boken er nå ferdig, redigert av vår redaktør Jørn-Kr. Jørgensen som har denne omtalen i Årsskrift 2017.
Boka er utgitt i et begrenset opplag som administreres av Politiets Pensjonistf. Sør-Trøndelag, Epost: sortrondelagppf@gmail.com

Selin hadde også samlet mange historier fra sitt arbeid. NPHS har fått tillatelse til å gjengi dette materialet fra boken. Se Sakens Sanne SammenhengPolitidirektoratet (POD) vil samle og utgi hele politihistorien

Les intervju med assisterende politidirektør Vidar Refvik i Politiforum 20.3.16Trøster og tyrann – Bok om Møllergata 19

Jørn-Kr. Jørgensen lanserer i disse dagene sin nye bok «Trøster og tyrann» om Møllergata 19.

 

Politiforum nr. 2 / 2019 hadde denne omtalen av boken og forfatteren.

 

  

Jørn-Kr. vil fortelle om boken på NPHS medlemsmøte på Politihøgskolen 15.11.18.Moss politidistrikt 1875 – 2018

Boken, som ble lansert i november 2018, ble til etter et initiativ fra medlemmer av Politiets Pensjonistforening i Moss.
Les mer om dette i bokens Forord.

Omtale i media.